Haver-walnotenbrood

In een handomdraai zelf een heerlijk voedzaam brood bakken? Dat doe je als volgt!

Ingrediënten:

  • 300 gram havermout of havervlokken
  • 100 gram walnoten
  • 2 gram zout
  • 10 gram baksoda
  • 2 eieren
  • 150 gram Griekse yoghurt (Dodoni)
  • Optioneel: wat zaadjes of pitjes

 

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Meng vervolgens alle droge ingrediënten door elkaar en voeg de eieren en Griekse yoghurt toe.

Roer het geheel goed door en stort het mengsel in een brood- of cakevorm.

Druk het geheel goed aan en doe er eventueel nog wat maanzaad, sesamzaad of zonnebloempitjes bovenop (goed aandrukken).

Bak het brood ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *